Михови Естейт е семейна бутикова винарна, намираща се на 15 км от гр. Сандански в живописното село Илинденци. Затворена между три красиви планини – Пирин, Огражден и Малешевка планина, между натуралните скални образувания и красива природа, винарска изба „Михови Естейт“ е основана в семейното огнище на няколко поколения от рода Михови. Във винарната ни може да намерите позабравените мистични сортове грозде, като легендарната Керацуда и сорт Мелник 82.

Традициите и технологиите се срещат чрез поколенията

В света на виното, „тероар“ е една многопластова концепция за отношенията между земя, лоза и човек. През последните 30 години ние разработваме нашите лозови масиви с много любов. Модерната техника от най-ново поколение ни дава възможността да експериментираме с различни похвати и съвременни пособи, за да създадем вино от най-висок клас. Нашият занаят е изкуството, наречено „винопроизводство“, а страстта ни в това начинание идва от желанието – добрият продукт да въздейства положително върху нашите клиенти. .

Петър Михов
3-то поколение винопроизводител

Петър е 3-то поколение винопроизводител в семейството си. Любовта, която споделя към лозята и природата, са най-голямото му семейно наследство. Петър е завършил ИХТ Пловдив със специалност “Технология на виното и бирата”

Стефан Михов
2-ро поколение винопроизводител

Стефан е съхранил традицията на винопроизводството повече от 40 години, научавайки тънкостите на технологията от баща си и предавайки ги на своите синове – от грижата за лозята до съхранението на бутилката.

Димитър Михов
1-во поколение винопроизводител

Когато преди 50 години Димитър започва да прави вино, той със сигурност не е знаел, че полага основите на семейна традиция. Неговата любов към родния край и местните лозови сортове гори и до днес във всеки член на семейството.